Borger.dk – Release på borger.dk – indhold i R30

Publiceret 08-03-2024

Kære alle

Release 30 af borger.dk blev gennemført i går som planlagt og redaktørmiljøet er igen åbent.

I forbindelse med releasen er følgende blevet implementeret på borger.dk.

Release af borger.dk:

Mit Overblik – Justeret visning af navne- og adressebeskyttelse

  • Af forsigtighedshensyn er der på Mit Overblik på borger.dk lavet en tilpasning, så borgere med navne- og adressebeskyttelse, som udgangspunkt har deres adresseoplysninger skjult i brugergrænsefladen, indtil de vælger at få dem vist ved at klikke på en knap. For borgere uden navne- og adressebeskyttelse vises adresseoplysningerne som hidtil.

  Skærmbillede, der viser justeringen i visningen af navne- og adressebeskyttelse på Mit Overblik på borger.dk

       Skærmklip, der viser justeringen i visningen af navne- og adressebeskyttelse på Mit Overblik på borger.dk

 

Mit Overblik – Visning af kommunale betalinger på saldo

  • Kommunerne har haft et ønske om at kunne udstille flere betalinger under ét samlet beløb på Mit Overblik. Det bliver nu muligt for de kommuner, der ønsker det.

  Skærmklip, der viser visningen af kommunale betalinger på saldo på Mit Overblik på borger.dk

 

Mit Overblik og borger.dk – Nyt design af driftsbeskeder til Mit Overblik og borger.dk

  • Designet på driftsbeskeder, som anvendes på både borger.dk og Mit Overblik, har fået nyt design. Designet er mere mobilvenligt, passer til forsidens nye design og muliggør flere driftsbeskeder på samme side, da de fylder mindre visuelt.

  Skærmklip, der viser det nye design af driftsbeskeder til Mit Overblik og borger.dk.

 

Borger.dk – Redesign af guideoversigtssiden

  • Fra forsiden af borger.dk linkes der til en guideoversigtsside, der i dag har et uddateret visuelt udtryk og er svær at overskue – særligt på små skærme. Redesignet læner sig op ad det grafiske layout fra guidespots kendt fra både forsiden og andre sider på borger.dk, ligesom den redesignede guideoversigtsside både kan læses på små og store skærme.

  Skærmklip, der viser det nye redesign af guideoversigtssiden på borger.dk.   Skærmklip, der viser det nye redesign af guideoversigtssiden på borger.dk i mobilvisning.

     

Borger.dk – Søgeforslag med links (direkte søgning)

  • Søgning bliver gjort nemmere. Med R30 er der lavet en ændring, så søgeforslagene bliver gjort til links. Borgeren kan dermed søge direkte ved at klikke på et søgeforslag i dropdownlisten.
    Hidtil har man først skulle klikke på et søgeforslag og dernæst på søgeknappen for at foretage søgningen. Løsningen gælder både for mobil- og desktopvisning.

  Skærmklip, der viser søgeforslag med links (direkte søgning) på borger.dk.

 

Diverse

  • Mediefiler på portalen er nu tilføjet til borger.dk’s Content Delivery Network (CDN) via den automatiserede proces i Sitecore. Tidligere har tilkobling af mediefiler til CDN været en manuel opgave, sideløbende med den automatiserede proces i Sitecore. Tilkobling af mediefiler til CDN mindsker belastningen på borger.dk, når serverne er under pres på grund af mange samtidigt besøgende.
  • Desuden flere mindre forbedringer af styles på borger.dk. Fx følger ikoner i burgermenuen nu linkkonventionen, ikonerne er mindre i mobilvisningen, og redaktionelle cards har fået fjernet runding i mobilvisning.

 

***

Venlig hilsen

Borger.dk