Loading…

eIDAS artikel 6

Informationerne i denne gruppe er led i Danmarks implementerring og opfyldelse af eIDAS forordningen.

Her ligger teknisk information om eID gatewayen, som opdateres løbende med oplysninger om hvordan de respektive miljøer (pilot, integrationstest og produktion) tilgås; herunder vejledninger, snitfladebeskrivelse og opkoblingspakke.

Digitaliseringsstyrelsen vil udvikle og drive den danske eID-gateway, som kommunikerer med de tilsvarende europæiske gateways og eID-løsninger. For de danske onlinetjenester, der er omfattet af forordningen, betyder det, at de skal integrere til den danske eID-gateway for at udenlandske brugere kan logge på med eget nationalt eID.

Den tekniske integration mellem eID-gatewayen og danske onlinetjenester vil være baseret på den standard, der i dag benyttes ved integration til NemLog-in (OIO-SAML). Tjenesterne vil dog ikke modtage præcis de samme attributter som med autentifikation med NemID, da eID-gatewayen ikke kan levere de samme oplysninger som NemLog-in, eksempelvis personnummer.

Mere information om eIDAS-forordningen findes her: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/ALL/?uri=CELEX%3A32014R0910

 

Vis mere
Gruppens profilbillede

11 medlemmer

Vis liste

Fri tilmeldingiAlle kan melde sig ind.

Tilmeld

Favorit iKun medlemmer kan markere grupper som favorit.

BidragiLog ind for at bidrage.

Seneste aktivitet i eIDAS artikel 6

Gruppen har ingen aktivitet endnu.