Loading…
Tilbage

Links i Digital Post


26-08-2016 12:44:32

Kære alle

Der har været noget polimik omkring fejl i links i Digital Post. Dette er ikke tilfældet, som også er blevet pointeret af DIGST inden debatindlægget blev oprettet omkring fejl i links.

I Digital Post har det altid været muligt at indsætte et link i en meddelelse til en slutbruger, og afhængig af hvor meddelelsen blev vist (device/browser/app) vil det normalt have fungeret. Yderligere, er web-referencer angivet som almindelig tekst i en meddelelse (f.eks. www.borger.dk), i flere visningssammenhænge blevet opfattet og vist for brugeren som et link. Dette er alene baseret på at visningsapplikationen (Adobe reader, etc.) har foretaget en fortolkning af meddelelsens indhold, på visningstidspunktet. Som i alle andre forhold, er indholdet af meddelelsen og dennes visning i forskellige sammenhænge, alene afsenders ansvar.

Den nye dokumentvisning som er introduceret med DP2, foretager ikke fortolkning af indhold og omdanner derfor ikke en web-reference angivet som almindelig tekst til et link. Der tale om en tredjeparts komponent, og det er derfor ikke umiddelbart muligt at ændre på dette forhold.

Afsendere der ønsker at udstille links i meddelelser, bør anvende egentlige links og ikke blot forlade sig på en fortolkning af tekst i visningsøjeblikket. DIGST og e-Boks vil undersøge hvorvidt den nye dokumentvisning vil blive ændret til at understøtte fortolkning af web-referencer angivet som tekst, men det vil ikke sikre konsistent visning af et link, da visning altid vil være afhængig af brugerens enhed / opsætning, og det er ikke sikkert det bliver vist i en applikation der foretager fortolkning.

Mvh.

Frederik Vitkov, Digitaliseringsstyrelsen