Loading…
Tilbage

En solstrålehistorie - OIOREST nyhedsbrev


14-05-2009 10:49:29

 

Solen skinner. Det er forår. Og mange Befri offentlige data-initiativer skal til at blomstre. OIOREST forsøger med afsæt i tekniske at gøre det lettere at udstille og anvende offentlige data. Offentlige data i spil – initiativet forsøger med afsæt i det politiske/økonomiske at få offentlige data genbrugt i flere sammenhænge. EU forsøger med lovgivning at gøre det samme. Imponerende nok kommer der også Befri offentlige data – initiativer fra borgere.

Mange kender problemet, at de skal på toilettet når de er inde i byen. Er der et i nærheden? Det er ikke altid, man har lyst, mulighed for eller får lov til at bruge nærliggende forretningers eller cafeers toiletter. Derfor vil det være rart, hvis man kender placeringen af det nærmeste offentlige toilet.

Tine Müller kender problemstillingen, og skriver: ”… da jeg efter at være blevet ældre (1948) er blevet mere tissetrængende samt at det helst skal gå hurtigt, er blevet lidt mere interessant for mig at vide, hvor de offentlige toiletter egentlig ligger.”

For at løse problemet søgte Tine på nettet for at finde websites, som viser placeringen af offentlige toiletter. Der var ingen. Hun fik så den ide selv at lave et website, som vha. Google Maps skulle vise placeringen af offentlige toiletter. Tine er ikke uvant med at lave websites, som det kan ses her. I øjeblikket er Tine ved at sætte sig ind i Open Source Content Management System’et Drupal.

Forudsætningen for at lave toilet websitet er informationer om toiletterne samt deres placering. Derfor henvendte hun sig i juli 2005 til Københavns kommune med henblik på at få en oversigt over de offentlige toiletters placering. Det lykkedes i august 2006. Desværre uden præcis placeringsangivelse. Et eksempel på en placering kunne f.eks. være Mozarts plads. Efter flere henvendelser til Københavns kommune modtog hun en opdateret oversigt med mere præcise placeringer udtrykt i adresser, som f.eks. Mozarts plads 1A. Men selv adressen er desværre heller ikke præcis nok til at udpege placeringen af et toilet, som det er beskrevet her.

Hvad kan man bruge Facebook til? Tine var blevet Facebook ven med Klaus Bondam, og da hun aldrig havde været inde på Købehavns rådhus, foreslog hun Klaus at invitere alle hans Facebook venner ind til en rundvisning på rådhuset. Ved den lejlighed fik Tine mulighed for at diskutere sin ønske om en mere præcis angivelse offentlige toiletters placering, og fik ham overbevidst om, at det var en god ide. Hun fik en bekræftelse på aftalen om at få data om Københavns offentlige toiletter placeringer med Klaus Bondam d. 30. april i år.

Da Tine ved, at der er andre der har samme interesse i disse data, opfordrer hun på digitaliser.dk andre til at komme med deres ønsker til data, fomat og publiceringsmåde.

Stor cadeau til Tines ihærdighed og vilje til at forfølge sin ide, samt Københavns kommune for velvillighed til at stille data til rådighed.

Finn Jordal

 

Profilbillede

Støt op om mit projekt på Facebook - Hvad er det værste ved København?

Tine Müller

Klaus Bondam har oprettet et indlæg - Hvad er det værste ved København? Din By - Din Mening! Se med her. Kærlig hilsen Klaus - http://www.facebook.com/bondam?ref=nf

Og jeg har svaret:

Tine Müller

Tine Müller
At folk tisser og div. andre ting hvor de har lyst til det. Det ville jo hjælpe hvis folk vidste for de offentlige toiletter findes, så derfor håber jeg at du vil støtte op om mit store arbejde med at få disse kortlagt. Du har tidligere givet mig tilsagn om at oplyse om de korrekte koordinater, men det er ikke sket endnu. Jeg har lavet en video http://www.tinemuller.dk/PROJEKT/toiletter/off.toiletter_koordinater.mp4 hvor jeg giver udtryk for min utilfredshed og håber at DU vil være foregangsmand for mit projekt ang. dette? Har købt domænet http://www.findtoilet.dk/ - ALT om projektet kan læses her http://www.tinemuller.dk/PROJEKT/toiletter/.

 

 

 

 

Profilbillede

Hvilket domæne foretrækker du?

Tine Müller

Svaret kan gives her.

I behøver ikke at være registreret for dette og kan også se hvad tidligere har valgt og fra hvilken IP-adresse.

Hvis jeg vælger www.offentligetoiletter.dk, så indskrænker jeg jo siden til kun at indeholde offentlige toiletter og jeg får måske lyst til at udvide den senere hen til at indeholde andre toiletter.

Hvis jeg vælger www.findtoilet.dk og www.findwc.dk, så kan det også bruges internationalt og til gavn for turisterne. :-)

 

Profilbillede

Jeg er snart ved at give op overfor Københavns kommune

Tine Müller

Til jer som ikke orker at læse min lange beretning, så prøv bare at læse min opdatering her fra siden.
 
Videoen er her  og ja jeg lyder godt sur, men det er jeg også. Har ikke sendt den til nogen fra kommunen endnu, men gør det nok snart. Har mest lyst til at lægge den op på YouTube. Ville det ikke være i orden?

Efter at "Solstrålehistorien" var blevet bragt blev jeg ringet op af Københavns Radio tidligt om morgenen og de ville gerne ha' jeg mødte dem inde I København og fortalte om mit projekt, men jeg er desværre for genert til at "være direkte på" i radio/tv, men ville ikke ha' noget imod at give et inverview til en journalist. Jeg fortalte også at koordinaterne jo IKKE var blevet oplyst til mig endnu, så det blev ikke til noget. Men interessen er der åbenbart.
 
MEN jeg må da indrømme, at nu drejer historien sig vel mere og mere om hvor besværligt det er at arbejde sammen med Københavns kommune for at få denne info, men det er jo en helt anden historie, men ville sikkert være guf for Ekstra Bladet o.lign. :-)
 
Det kan da ikke være rigtigt at der bliver lavet flere og flere projekter, fordi der er større og større interesse for dette, fordi folk er ved at besørge i bukserne, hvilket virkelig er et stort problem for mange, og så ikke kan bruges fordi koordinaterne er forkerte. Der er en gruppe unge landinspektør studerende som har lavet et 1. semester projekt om Toiletkort til mobiltelefonen, og de har måttet være ude og opsøge alle toiletterne fysisk med en GPS og det kan da ikke være rigtigt, at vi andre også må gøre dette. Har haft kontakt til dem, men de har for travlt til at viderudvikle projektet med mig, men har været så søde at sende mig deres report, desværre.

Så hvad gør jeg nu?

Fin video! Jeg forstår som uindviet ikke helt hvor excel-arket kommer fra, men umiddelbart synes jeg at din instruktionsvideo er så enkel, at den må kunne være basis for et brugerdrevet projekt. Glem kommunen og Bondam. Hvis du og andre tissetrængende opdaterer kortet med korrekt position, anmeldelse af tilgængelighed, hygiejne, m.m., når I har besøgt et toilet bliver det formodentligt et langt bedre produkt end det et kommunalt regneark kan skabe. Wisdom of the Crowd. Tripadvisor for toiletter... Jeg kan godt se at det ikke understøtter at få de offentlige data sat i spil, men ind i mellem skal man lade Don Quixote om at slås med vindmøllerne.

Profilbillede

Yderligere diskussioner på newz.dk samt Version2K

Tine Müller

Først tak til Finn Jordal for denne artikel og de pæne ord om mig. Det ser ud til at det langt om længe er ved at interessere et større publikum eller også er det fordi dette Nyhedsbrev bliver læst af en del mennesker og på denne måde udbredt til en større skare.


Newz.dk: Tissetrængende 60-årig dame laver online-toiletoversigt for København.


Version2K: Stedfæstelser af toiletter.


Jeg har ikke noget imod kritik og undren over dette projekt, men jeg hader, når nogen bare skriver en eller anden hurtig kommentar, uden først at sætte sig ind i hvad projektet egentligt går ud på.


Dette har jeg også klart og tydeligt sagt min mening om I begge fora.


 


 


 


 


 


 


 

Profilbillede

Interessant diskussion på Version2

Christian Schwarz Lausten

Der diskuteres i øvrigt ret interessant om åbne dataservices i forlængelse af toilet casen på Version2: http://www.version2.dk/artikel/10919-stedfaestelser-af-toiletter#post35967


Der er tydeligvis en del uopfyldte behov for mere offentlig data rundt omkring...

Profilbillede

At tagge toiletter

Janus Sandsgaard

OpenStreetMap har allerede er format for taggin af toiletter. Se her: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:amenity%3Dtoilets


Usage


Extended Usage