Loading…
Tilbage

Nyt om borger.dk’s CMS-projekt


11-11-2016 15:40:49

Tidspunktet nærmer sig for borger.dk’s overgang til nyt CMS.

Projektet går efter planen. Det betyder, at vi går i luften med Sitecore, som det nye CMS, den 1. december 2016.

Uddannelse i Sitecore

Der er afholdt uddannelse for de statslige redaktører i begyndelsen af november måned. Uddannelsesmateriale i nuværende version ligger på digitaliser.dk. Inden lanceringen af Sitecore bliver alle navigationssedler gennemgået og rettet til – og opdaterede versioner bliver lagt på digitaliser.dk.

Vi afholder også uddannelsesdage i Sitecore i 2017.

’Frossen’ periode i ugen op til lancering

Vi opfordrer til, at I ikke laver rettelser eller tilføjer indhold på borger.dk i perioden tirsdag den 22. november til onsdag den 30. november (begge dage inklusiv).

Alt indhold bliver automatisk flyttet (migreret) til det nye system. Data kopieres fra Sharepoint til Sitecore fra den 22. november.

Opdateringer på borger.dk i perioden den 22. november til den 30. november vil derfor IKKE komme med over i den nye løsning, men skal kopieres manuelt efter lanceringen af Sitecore.

Skriv til admin@borger.dk, hvis I har spørgsmål og/eller alligevel har brug for at redigere, slette eller oprette indhold på borger.dk i perioden.

Den ’frosne’ periode er forlænget for de kommunale web-redaktører – se mere på https://digitaliser.dk/news/3354033

Oprettelse af brugere i Sitecore

Oprettelse af brugere sker kun efter anmodning fra myndighedernes borger.dk-kontaktpersoner. Brugere vi blive oprettet, så det er muligt at tilgå Sitecore umiddelbart efter lanceringen den 1. december.

Procedure for oprettelse af kommunale web-redaktører vil blive meldt ud den 5. december – se https://digitaliser.dk/news/3354033

Artikelimporten ændres ikke
Der sker ikke ændringer til den eksisterende artikelimport.

Kvalitetssikring af indhold

Den ’frosne’ periode bruges til at kvalitetssikre, at indholdet er blevet migreret korrekt. Redaktionen for borger.dk tester indholdet, men det er muligt, at udvalgte redaktører vil blive bedt om at indgå i kvalitetssikringen.

Efter lanceringen den 1. december vil der være øget support, så vi sikrer, at alle får den fornødne hjælp til overgangen.

Få mere information om CMS-projektet
Vi informerer løbende om projektet på digitaliser.dk. 

Send gerne spørgsmål til admin@borger.dk.

Med venlig hilsen Borger.dk-redaktionen