Loading…
Tilbage

Offentlige Data I Spil konkurrencen - se billeder, video og præsenationer


08-02-2010 21:37:43

Torsdag den 4. februar 2010 fra kl. 9.00 - 17.00 præsenterede videnskabsminister Helge Sander de tre vindere af Offentlige Data I Spil konkurrencen. Du kan se billeder, video og præsentationer, samt korte videointerviews fra dagen.

Projektkonkurrencen var et element i initiativet ’Offentlige Data I Spil’, som fokuserer på, hvordan offentlige datasæt kan gøres tilgængelige som råstof for innovation og udvikling af nyttige digitale tjenester. På konferencen offentliggjorde videnskabsminister Helge Sander vinderprojekterne, som er udvalgt af et eksternt dommerpanel af eksperter i web 2.0, innovation og forretningsudvikling.

De tre vindere er:

Husets Web - energioptimering af parcelhuse
Den første vinder blev virksomheden Husets Web ApS, repræsenteret ved direktør Rudi Kragh, som havde indsendt en projektidé om energioptimering. Dommerpanelet fremhævede blandt andet, at der var tale om Grøn IT, og at projektidéen var baseret på en økonomisk analyse og gav forretningsmæssig mening. Læs mere om projektet her.

Politisk Data API - adgang til data om politik
Den anden vinder var Michael Friis, som havde stillet med en idé til et system, som indsamler politiske data og hjælper andre med adgang til data. Dommerne lagde vægt på, at systemet kunne skabe mere transparens og tilgang til faktuelt materiale om det politiske arbejde og dermed ville kunne styrke demokratiet. Desuden bemærkede dommerne, at projektet måske også kunne tiltrække yngre mennesker, som ikke interesserer sig for den etablerede politiske debat, men som kan lokkes af muligheden for at kommentere via nettet.

Find nærmeste toilet - hvor er de offentlige toiletter?
Den sidste vinder var Tine Müller, som havde indsendt en idé om visning af alle offentlige toiletter på et søgbart kort. Dommerne fremhævede, at dette projekt udmærkede sig ved at have taget et tabubelagt område op, som ikke desto mindre er relevant for i princippet alle mennesker. Samtidig understregede de også, at der var tale om et ægte ildsjælsprojekt. Læs mere om projektet her.

Både virksomheder og privatpersoner vil bygge tjenester med offentlige data
Bredden og kreativiteten i de indkomne projektforslag i konkurrencen viser, at offentlige data kan bruges til nyttige tjenester inden for et utal af genrer, og at det både er virksomheder og privatpersoner, som har de gode idéer.

Profilbillede

Findes "billeder" ikke mere eller måske et andet sted?

Tine Müller

De vises ikke som der er linket til http://www.23hq.com/KIP-foto/album/5356565

Jeg mangler billederne af os 3 ODIS-vindere med Helge Sander m.fl. og blomster samt diplomer?

Hej Tine

Du kan finde billederne på Flickr http://www.flickr.com/photos/digitaliserdk/sets/72157625437572829/

Mvh Camilla

Linket er nu rettet.