Spring til login

Digitaliser.dk

Sektioner

Aktuel side

Gruppens profilbillede

Digitalisér.dk

24 medlemmer | Medlemsskab via fri tilmelding (Bliv medlem - kræver login )

Om Digitalisér.dk

Ansvarlig: Marie Skovgaard Henriksen
Publiceret: 17.11.2009 11:21
Type: Artikel

Formål med Digitalisér.dk

Digitaliser.dk er én indgang til digitalisering af Danmark. Her samles centralt indhold, ressourcer, anbefalinger og vejledninger om it, formidling og it-udvikling. Målet er at styrke samarbejdet omkring offentligt digitalisering i Danmark.

Digitaliser.dk er en social netværksplatform, hvor du kan skabe relationer, netværke og videndele. Her har du mulighed for at producere og lagre dit indhold så du altid kan finde det, samt udstille dit indhold så andre kan se det og blive inspireret samt videndele og sparre omkring projekter, specifikke opgaver eller relevante nyheder og emner.

Du kan også bruge Digitalisér.dk til bare at holde dig opdateret.

Hvem er brugerne

Digitalisér.dk har mange forskellige brugere fra både den offentlige og private sektor med det fælles grundlag, at alle arbejder med eller interesserer sig for digitalisering.

Her er alle slags fra de mere bløde sider af IT og formidling (webredaktører, webmastere, projektledere, kommunikationsmedarbejdere, salgsfolk etc.) til de mere hardcore (systemudviklere, softwareengeniører, it-arkitekter etc.)

Digitalisér.dk favner et bredt publikum, hvilket gør det til et unikt tværfagligt netværk om digitaliseringen af Danmark.

Hvordan kan du bruge Digitalisér.dk

Du kan bruge Digitaliser.dk på mange måder – og til mange formål. Et par eksempler:

 • Intranet hvor videndeling, debat, annoncering af arrangementer og deling af ressourcer mv. er i højsædet.
 • Projektrum til fokuseret videndeling og sparring om konkrete projekter og arbejdsopgaver et team imellem.
 • Inspirationskatalog hvor brugere præsenterer data, informationer eller ideer til inspiration for andre eks. til egne tiltag.
 • Møderum til dagsordner, mødeplaner og relevante nyheder inden, under og efter møderne. 
 • Opgavebørs hvor brugere kan søge sparring, bistand og hjælp til at løse konkrete opgaver med folk der sidder indenfor samme felt. 
 • Interessentpleje hvor samarbejdspartnere og andre relevante interessenter kan mødes og finde relevant materiale, blive opdateret på projektstatus og kommentere på udviklingen mv.
 • Netværksforum, hvor folk kan mødes på tværs af felterne for at styrke arbejdet inden for ét eller flere specifikke områder.
 • Community, hvor praktiske informationer, debatter og relevante nyheder er i fokus.

 
Det er kun op til dig hvad du vil og kan bruge Digitalisér.dk til. 

Kontakt projektleder Marie Skovgaard Henriksen for vejledning, rådgivning eller mere information.

Open Source

Kildekoden frigives i sin helhed som open source.

Flere oplysninger

Artefakter

Filer og referencer
Titel Type
Hjælpeguide_tilgængelig.pdf pdf Download Vis supplerende information ...

Klassifikationer

Indlæg til ressource

Knyttet til Om Digitalisér.dk
Profilens billede

Hvad handler det om

Tobias Bay-Larsen - 12.01.2012 12:20

Hej,

Jeg er helt ny bruger her på siden.

Jeg faldt over siden i forbindelse med at jeg er ved at lære lidt om EAN fakturering. Det tog mig virkelig lang tid at finde ud af hvad siden her handlede om.

Er der ikke en mulighed for at linket "Om Digitalisér.dk" kan smides op i topmenuen, så det er lidt lettere at finde for nye brugere.

Kommentarer (2)

Profilens billede 1
Morten Kristoffer Hansen - 12.04.2012 16:43

Hej Tobias

Det er en god ide! Jeg ser om vi kan implementere den, næste gang vi ændrer på siden.

/m

Profilens billede 2
Morten Kristoffer Hansen - 25.07.2012 11:42

Hvis ikke du har set det, så er "Om" nu fast indbygger i topmenuen.

Tak for ideen!

Knyttet til Om Digitalisér.dk
Profilens billede

W3C validering

Leif Rasmussen - 30.12.2010 08:50

Ja - og så kunne det også hjælpe, hvis jeg havde stavekontrol på ;-)

Jeg mente skærmlæsere og ikke skræmlæsere!

 

Kommentarer (1)

Profilens billede 1
Morten Kristoffer Hansen - 12.04.2012 16:45

Skærmlæsere skulle ikke have noget problem med siden. Hvis du har konkrete problemer, hører vi gerne om dem!

Knyttet til Om Digitalisér.dk
Profilens billede

W3C validering

Leif Rasmussen - 30.12.2010 08:48

Er man opmærksom på, at denne side ikke validerer på http://validator.w3.org

Hvad med skræmlæsere - kan synshæmmede bruge siden?

 

Kommentarer (1)

Profilens billede 1
Morten Kristoffer Hansen - 12.04.2012 16:51

Hvis ikke du har set det, så har der siden du skrev dit indlæg, været lidt opdateringer i opmærkningen.

Forsiden validerer uden problemer. Du vil kunne støde på småfejl på nogle af undersiderne, men ikke nogen som ødelægger brugeroplevelsen.

Vi er enige om at i den ideelle verden ville alt markup være validt, al mælk økologisk og fodvorter en saga blot.

Vi har derfor også fokus på det, når vi udvikler (i hvert fald validiteten, mælk og fodvorter må nogle andre tage sig af...)

Knyttet til Om Digitalisér.dk
Profilens billede

Staidg ikke et debatrum

Stephan Engberg - 22.11.2009 23:40

Digitalisér.dk er én indgang til offentlig it-arkitektur, standardisering, digitalisering, innovation og udvikling, hvor enhver, offentligt eller privat ansat - eller borger - vil finde det nemt og relevant at bidrage og indgå i dialog og samarbejde med andre interesserede. Det skal give værdi for dig og for Danmark at gøre en indsats, og samarbejdsformen er baseret på frivillighed, brugerinddragelse og incitamenter.

 

For god ordens skyld henviser jeg til at det stadig ikke er i nærheden af at være et debatrum, fordi den indbyggede censur holder de kritiske indlæg ude.

Der er ganske enkelt ikke sammenhæng mellem hvad folk siger offline og hvad de vil sige på et site som Digitaliser.dk - folk tør ikke ofre deres job og karierre på at sige fra på et site som ikke beskytter dem.

Sæt/fjern bogmærke
-2

Kommentarer (3)

Profilens billede 1
Martin Høegh Mortensen - 23.11.2009 08:34

Stephan, jeg synes da ikke du holder dig tilbage :-)

Sæt/fjern bogmærke
+1
Profilens billede 2
Stephan Engberg - 24.11.2009 14:00

Martin

At nogen påpeger at Kejseren ikke har tøj på kan give anledning til, men udgør ikke, debat.

Det er ikke gratis at stikke snude frem i Danmark. Men nogen må¨gøre det - og blive ved. Sandheden skal gentages mange gange i et planbureaukratisk system førend nogen tager det ad notem.

Digitaliser.dk er et glimrende initiativ, men det skaber ikke debat. Debat foregår ikke synligt, når man skal identificeres og dermed låses til den holdning som ens jobposition giver anledning til.

Hvis man vil have debat for kvalitetens skyld, så må man nødvendigvis give mulighed for anonym eller pseudonym kommunikation - det er Digitaliser.dk ikke indrettet til.

 

 

 

 

Profilens billede 3
Martin Høegh Mortensen - 24.11.2009 14:50

Min holdning fra sidste gang, du ville diskutere dette, står stadig ved magt.

Knyttet til Om Digitalisér.dk
Profilens billede

Div, div

Tommy Dejbjerg Pedersen - 22.11.2009 21:01

So many so little time :-)

Aner ikke hvor alle de div'er kommer fra, men jeg må lige ansøge om kørekort til jeres editor tror jeg...

Kommentarer (2)

Profilens billede 1
Martin Høegh Mortensen - 23.11.2009 09:08

Hej Tommy, jeg har lige rettet det værste. Vi introducerede en ny version af TinyMCE i sidste, som angiveligt ikke helt spiller. Vi kigger på det.

Profilens billede 2
Tommy Dejbjerg Pedersen - 23.11.2009 09:21

Hejsa

Tak for det - god service :-)

Knyttet til Om Digitalisér.dk
Profilens billede

Let tilgængelig kildekode

Tommy Dejbjerg Pedersen - 22.11.2009 19:57 modereret af Martin Høegh Mortensen (23.11.2009)
Jeg synes ideen om at køre Digitalisér.dk projektet som et agilt projekt hvor kildekoden gøres frit tilgængeligt er helt fantastisk - stor respekt til ITST for at I har valgt denne strategi og forhåbentlig vil det være et eksempel som andre offentlige projekter vil følge. I Digitalisér.dk har I nu mulighed for at skabe transparens mellem kunde og leverandør, fordi I har valgt en projektform der skaber basis for dialog og ikke starter ud med en kæmpestor kravspecifikation der handicapper projektet så meget, at det bliver svært at få lavet noget som helst fornuftigt. Og fedt at man vil gøre kildekoden frit tilgængeligt. Det er jo ikke fordi alle os teknisk kyndige personer har tænkt os at hive koden ned og bygge den for at køre vores eget Digitalisér.dk herhjemme. Nej, det er fordi transparens omkring koden nok lige får udviklerne bag til at tænke en ekstra gang over kodens kvalitet før de comitter til repositoriet. Men selvfølgelig vil repositoriet være "unstable" i forskellige faser af projektet. Det er jo ikke "running code" man kan bygge hver eneste dag og derfor er det heller ikke hensigtsmæssigt at ITST kun vælger at give adgang til et Subversion repository via Softwarebørsen. Så vil vi, der faktisk er interesserede i at følge lidt med, jo skulle bruge uforholdsmæssigt meget tid på at få indblik i, hvad der virker og hvad der er faktisk er temmelig meget "under construction".Derfor giver det kæmpegod mening at release stable builds undervejs i projektet, som vi kan hente ned og forsøge at bygge eller blot kigge i og kommentere på.Jeg forestiller mig/drømmer om, at man ideelt set kan nå derhen til hvor udviklingsteamet bag Digitalisér.dk kan hoste en Office Hour session i et chatrum (Adobe Connect el. Google Wave) f.eks. hvor folk kan spørge ind til forskellige dele af implementeringen, og få svar fra dem der faktisk sidder med de konkrete problemstillinger.Eller måske kan udviklingsteamet rent faktisk lægge en problemstilling ud til diskussion og selvom de ikke får nogle gode løsningsmuligheder serveret, så får de i hvert fald kvalificeret deres beslutning om en mulig løsning bedre end hvis de sad alene med overvejelserne.Wisdom of the crowds - om alt går vel !!I onsdags udkom bogen State of the eUnion, hvor jeg og en lang række andre har bidraget med en artikel om eGovernment - nu og i fremtiden.Mit bud handler om transparens og hvilke kvaliteter vi kan få i offentlige IT projekter såfremt vi tør at prøve transparensen af, der hvor det giver mening.Jeg nævner Digitalisér.dk som et projekt med de helt rigtige intentioner i forhold til transparens, men fremhæver også at det kunne være gjort mere gennemført.F.eks. kunne jeg ikke finde ud af hvor kildekoden til Digitalisér.dk var tilgængelig henne, da jeg skrev artiklen, men måtte i stedet henvende mig direkte til ITST for at få en Subversion URL.Det er ikke hvad jeg forstår ved "let tilgængeligt", også fordi jeg er en af dem, der er vant til at navigere rundt i Softwarebørsen og stadig ikke kunne finde det.Digitalisér.dk er startet HELT rigtigt, og har nu også potentialet til at skifte til næste gear og gøre kildekoden bredt tilgængeligt, så alle får mulighed for at falde over koden og kommentere løs.

Kommentarer (2)

Profilens billede 1
Martin Høegh Mortensen - 23.11.2009 09:44

Hej Tommy, tak for de pæne ord. Vi har taget din kritik til efterretning og både i Softwarebørsen og på Digitaliser.dk (http://digitaliser.dk/resource/435595) peger vi nu på kildekoden, så den er lettere at finde. Jeg kan med ro i sindet forsikre dig om, at vi ikke har forsøgt at skjule den :-)

Men som jeg også har påpeget for dig andetsteds, så har vi endnu ikke releaset Digitalisér.dk med en open source-licens, fordi vi stadig udvikler på sitet.

Jeg vil i øvrigt opfordre dig til at tage fortælle om eller henvise til dine synspunkter i bogen omkring åbenhed/gennemsigtighed. Evt. i denne gruppe: http://digitaliser.dk/group/335086. Det kunne jo være spændende at diskutere om man kan gennemføre et it-projekt, hvor hele verden kan diskutere med på en sprintplanning.

Profilens billede 2
Tommy Dejbjerg Pedersen - 24.11.2009 08:46

Hej Martin

Tak for svar og fordi I nu har gjort det lettere af finde kildekoden :-)

Jeg vil bestemt gerne tage tråden omkring åbenhed/gennemsigtighed op.
Det kunne være rigtig interessant at diskutere hvilke fordele der er herved og hvilke barrierer der er.

Der må jo efterhånden være en del projekter (private og offentlige) som har erfaring med gennemsigtighed i projekter.

Ønsker du at skrive indlæg eller blot kommentere indlæg,
skal du være oprettet som bruger og logget ind.

Opret dig som Ny bruger    eller Log ind    

Tilføj fil(er)

En ny fil vil overskrive en eksisterende fil, hvis begge filer har samme navn og samme ekstension.

Tags

Tilføj dine egne tags

- (kræver login)

Andre brugeres tags til ressourcen

 • brugerdreve
 • borgerinddragelse
 • Postkasse
 • brugerdreven innovation
Minimér boks
Versioner
Version Dato
Ukendt (valgte) 17.11.2009 11:21 Vis supplerende information ...

Digitaliseringsstyrelsen