Loading…
Tilbage

Borgerdagbogen i relation til stofbrugsområdet


20-05-2011 11:29:44

Et centralt tema på misbrugsområdet har været: at komme sig uden behandling” 

Vi har brug for en misbrugspolitik der regner med de vedrørtes personlige erfaringer, og prøver at tilpasse sig dagens sociale og økonomiske realiteter.
Dagens/ og morgendagens / sociale og økonomiske realiteter i bredbåndssamfundet er, at en borger, der ikke har en personlig laptop, mobiltelefon og mulighed for email og internetadgang er meget dårligt fremtidssikret.
På denne baggrund får det mening at introducere misbrugere til den hjælp de kan få ved at bruge en personlig laptop til både at udvikle egne digitale kompetencer og til – overfor sig selv – at føre en slags dagbog, hvor de ærligt kan fastholde deres skiftende erfaringer og konfrontere sig med deres egne vaner og uvaner, og de udviklinger, der finder sted i deres hverdagsliv.
Ikke noget, som andre skal se, ikke noget som f.eks. behandlere skal ha adgang til. 
Stofbrugerdagbogen, som et personligt logbogs-værktøj har relevans både i forhold til afhængighed af stoffer, af alkohol, af rygning og af gambling.

Jeg har udviklet et site Stofbrugerdagbog.wetpaint.com, hvor detaljer og aspekter af et sådant forehavende illustreres og kan diskuteres.

Men kommentarer/diskussion her til denne ressource, herunder, er allermest velkomne