Loading…
Tilbage

Her er de forskellige måder du kan anvende artikeleksporten


15-09-2011 11:46:28

Hvis det er første gang du skal bruge artikeleksporten er her en kort beskrivelse af de måder du integrere artikeleksporten med dit eget websted. Bemærk at flere af disse modeller kan kombineres for de forskellige emne områder for jeres websted.

Hvis du selv har flere ideer som enten kan gøres med det eksisterende API eller med mindre tilføjelser så del dem med os andre ved at skrive en kommentar nedenfor. Skive endelig også gerne hvis du vil vise hvilken model I har valgt samt evt. jeres erfaringer med dette, både teknisk og i forhold til implementeringen i jeres organisation.

0) Ingen kobling med Borger.dk

Enkelte kommuner har valgt ikke at linke til relevante artikler på Borger.dk eller blot helt overordnet link til forsiden af Borger.dk.

Fordele:

 • Ingen vedligeholdelse af artikelreferencer

Ulemper:

 • Skal enten vedligeholde alt indhold selv eller lade den besøgende borger selv opsøge relevant information 

Eksempler:

1) Enkelte artikler

artiklerne udvælges og angives enten via permalink eller vælges fra bruttolisten af artikler, og indsættes i den IA dit site allerede har enten som en artikel eller som en reference til Borger.dk.

1A) Enkelte artikler via referencer - dybe links til relevante artikler

Fordele:

 • Ingen opgaver med at holde de importerede artikler opdaterede
 • Borger.dk tekster kan suppleres med lokalt indhold, via borger.dks cms.

Ulemper:

 • Borgeren som besøger netstedet sendes væk til et andet websted 

Eksempler:

1B) Enkelte artikler via import - lokale kopier af Borger.dk artikler 

Fordele:

 • Artiklerne fremstå sammen med den øvrige information på webstedet og brugeren sendes ikke rundet mellem forskellige websteder.
 • Borger.dk tekster kan suppleres med lokalt indhold, via borger.dks cms, inden importen og dermed give brugeren den sammen information på begge platforme samt minimer vedligeholdelse af indhold til et cms system

Ulemper:

 • Artiklerne skal indplaceres i egen emne navigation og vedligeholdes. 

Eksempler: 

2) Dele eller hele emnetræet med tilhørende artikler 

dette kræver at du kombinere de forskelige kald til hhv. oversigten over emnetræet (kaldet sites i artikeleksporten) med deres child/parent relationer, og herefter finder artiklerne for hver node i emnetræet og hente disse artikler.

Fordele:

 • Muligt at importere et helt emneområde fremfor at skulle finde alle artikler én for én. Dette letter også vedligeholdelsen idet justeringer indenfor det givne emneområde automatisk.
 • Borger.dk tekster kan suppleres med lokalt indhold, via borger.dks cms, inden importen og dermed give brugeren den sammen information på begge platforme samt minimer vedligeholdelse af indhold til et cms system. 

Ulemper:

 • Det er ikke umiddelbart muligt udvælge hvilke dele.

Eksempel: 

3) Udvalgte artikler udfra FORM nøgler

Artikeleksporten giver mulighed for søge udfra FORM nøgler (tjenester). BEMÆRK: Borger.dk anvender pt. en af de første udgaver af FORM, men vil i forbindelse med næste release i Q2 2012 anvende den seneste udgave af FORM.

Fordele:

 • Ingen vedligeholdelse af specifikke artikelreferencer
 • Da der typisk kommer flere artikler ved en given søgning skal dette håndteres særskilt
 • Borger.dk tekster kan suppleres med lokalt indhold, via borger.dks cms, inden importen og dermed give brugeren den sammen information på begge platforme samt minimer vedligeholdelse af indhold til et cms system.  

Ulemper:

 • Hvis I ikke allerede anvender FORM som taksonomi på sitet vil dette være endnu et element som redaktører og administratorer skal lære. Pånær hvis sitet er baseret på ren søgning skal relationen til sitets emne navigation.

Eksempel: 

 

Flere CMS-leverandører har allerede plugins der understøtter nogle eller alle af disse muligheder. Det samme gælder de to Kod I Ferien 2011 projekter som lavede artikeleksporten CMS-plugins til hhv. Typo3 og Drupal. En sidste mulighed er at hente artiklerne som RSS/Atom Feeds via denne Beta service.

Profilbillede

Opdateret den 19. april 2012

Brian Nielsen

Fremhævet samspillet med lokalt indhold.

ændret af Brian Nielsen (19.04.2012)
Profilbillede

Opdateret den 7. marts 2012

Brian Nielsen

Denne miniguide er blevet opdateret sådan at det er mere tydeligt hvad forskellen er på hhv. at linke til artikler på Borger.dk eller importere artiklerne (opdeling af 1). Der er desuden beskrevet en nul-løsning til perspektivering.

Kommentarer, ideer og erfaringer er fortsat meget velkomne.

Med venlig hilsen
Brian Nielsen