Loading…
Tilbage

Gør det frie valg gennemskueligt - Ugens stemme uge 43 - Anna Ebbesen


27-10-2011 09:37:09

Navn:
Anna Ebbesen

Arbejdsplads:
Ashoka – Innovators for the public

Baggrund: 
http://digitaliser.dk/resource/1933415

 

Tankerne om branding og konkurrence har skabt et behov for kommunikation i kommuner og regioner, der ikke altid kommer borgerne til gode.

Man reklamerer med sig selv, for at få folk til at vælge en (det frie valg i fineste form), men overser ofte at borgerens mission med kommunikationen på nettet er en helt anden. Hele ideen med ”frit valg” var, at det skulle være til at sammenligne på tværs, men den slags er svært når man skal kæmpe sig igennem en masse mig-kommunikation for at komme ned til de hårde data. Hvor er Kelkoo for det offentlige så man kunne sammenligne ventetider til børnehaver på tværs fx og krydskøre det igen med andre parametre vigtigt for ens næste hjem? Det kunne være antallet af elever i klasserne, grønne arealer, skatte niveau, uddannelsesudbud, Kvm2-pris osv.

 

Hvorfor lægger man ikke pengene her? Nu har vi godt nok fået ny regering, der ikke har været lige begejstret for de visitationer, der følger med et ”frit valg”. Det hele skal standardiseres, for at man kan gennemskue, om det ene er bedre end det andet. Men nu hvor vi har standardiseringen, hvorfor så ikke gå planken ud og gøre det operationelt på nettet? Min tidligere arbejdsgiver lavede en ventelisteapplikation for Sundhed.dk, så man kan se hvor lang ventetid der er rundt om i landet bl.a. Hvorfor er det ikke lavet for hele det offentlige?

Krydskør det med anden data om hvordan folk er rundt om i landet (som virksomheden Geomatics fx sælger til virksomheder og organisationer, der gerne vil markedsføre mere direkte til deres målgrupper), så man kan se demografien side om side med det offentlige data. Det ville være gennemsigtighed, og dermed præmisser for et ægte ”frit valg”.

 

(lagt op på vegne af Anna Ebbesen)

Læs Annas andre indlæg nedenunder

Filer og referencer

Titel Type
Internal Link Intern reference
Internal Link Intern reference
Internal Link Intern reference
Internal Link Intern reference