Loading…
Tilbage

Opsamling på workshoppen 'DataLab - Offentlige Data I Spil''


15-11-2013 14:19:26

Offentlige data kan være vigtige digitale råstoffer i en digital økonomi. Samtidig kan adgang til at genanvende offentlige data uden for den offentlige sektor være med til at skabe mere gennemsigtighed, indsigt og viden. DataLab er et arbejdende værksted, hvor private udviklere, visuliseringseksperter, dataanalytikere, datajournalister og ganske almindelige mennesker med en god idé sammen skaber nye services, produkter og viden på basis af offentlige datasæt, som de deltagende offentlige myndigheder stiller til rådighed. Det er her, man networker med datafolk, private såvel som fra det offentlige, og det er her, man kan stille alverdens spørgsmål om åbne offentlige data. Faciliteret af Digitaliseringsstyrelsen.

Hvad var det centrale spørgsmål, workshoppen arbejdede med?

Hvordan kan vi bruge offentlige data på nye og spændende måder?

Hvordan arbejdede I i workshoppen?

Flere myndigheder havde medbragt datasæt, og de arbejdede konkret med fremmødte udviklere på at producere visualiseringer, datasammenstillinger mv. som anvender de tilgængelige data på nye måder. Der blev blandt andet arbejdet med franske parlamentarikeres stemmeafgivelse, skattedata fra 2012 for (anonymiserede) københavnere mellem 20 og 50 år, sammenstilling af biblioteksdata med data fra Dansk Filminstitut med videre.

Hvad kom der ud af workshoppen?

Det blev igen dokumenteret, at der er stor interesse fra både myndigheder og potentielle anvendere for at bruge offentlige data som råstof til nye, smarte løsninger.

Hvilken uventet indsigt fik I undervejs?

At der findes data for svineavl opgjort pr. afstemningsområde (valgsted).

(Workshoppen blev afholdt på Open Gov Camp 2013)