Loading…
Tilbage

Unit of Measure (UOM) - Dansk oversættelse


05-09-2014 12:41:32

GS1 og Foreningen af Offentlige Indkøbere har sammen med en række vare- og systemleverandører udarbejdet og offentliggjort danske betegnelser for de mest anvendte Unit of Measure Koder (koder for bestillingsenheder) i OIOUBL.

Unit of Measure koderne har ikke tidligere "officielt"  været oversat til dansk, hvorfor hver enkelt systemudbyder har udarbejdet egne oversættelser. Dette har resulteret i, at ikke alle betegnelser er oversat fra engelsk til dansk med samme ordvalg systemudbyderne imellem. En situation, som er fordyrende og giver anledning for misforståelser, hos både kunder og leverandører.

For at opnå den ønskede effekt, er det vigtigt at alle parter både vare- og systemleverandører (i de tilfælde hvor en dansk tekst er nødvendig, som supplement til den engelske enhedsbetegnelse og kode), anvender de danske betegnelser, som er anført i vedhæftede dokument.

Kommentarer og bemærkninger til oversættelsen kan rettes til Digitaliseringsstyrelsen eller indsættes som kommentar til dette indlæg.


Filer og referencer

Titel Type
UOM koder dansk oversættelse.pdf pdf
UOM koder dansk oversættelse.xlsx application/octet-stream