Loading…
Tilbage
×

Info

Der findes en nyere version af resourcen her

OIOSAML Profil version 2.0.7


 

SAML 2.0 er en teknisk standard, der beskriver hvordan IT systemer kan udveksle oplysninger om en bruger. Standarden gør det muligt at koble IT systemer fra forskellige organisationer sammen på nye måder, hvilket skaber sammenhæng og mulighed for nye, digitale services. Endvidere opnås en forbedret brugeroplevelse, idet brugerne ikke konstant vil skulle logge sig på systemerne.

OIO Web SSO Profile (OIOSAML) 2.0 er en dansk specialisering (profil) af SAML, som beskriver hvorledes standarden skal anvendes i dansk sammenhæng - herunder hvordan f.eks. CVR og CPR numre kan anvendes til at identificere virksomheder, borgere og medarbejdere.

OIOSAML 2.0 har status af ”anbefalet” i OIO kataloget.

Denne version 2.0.7 af profilen er opdateret med præciseringer og mindre fejlrettelser. Derudover er profilen udvidet væsentligt indenfor området vedrørende overførsel af rettighedsgivende information, som fx. roller. Denne udvidelse findes i et nyt separat dokument med navnet "OIOSAML Basic Privilege Profile".

De konkrete rettelser er angivet i Document History i starten af dokumentet. OIOSAML 2.0.7 erstatter den hidtidigt gældende version 2.0.6

 

Filer og referencer

Titel Type
OIO Web SSO Profile V2 07.pdf pdf
OIOSAML Basic Privilege Profile 1 0.pdf pdf