Loading…
Tilbage

Takt, tone og vilkår for brug af Digitalisér.dk


Velkommen til Digitalisér.dk. Vi er glade for, at du har lyst til at engagere dig på netstedet.


Før du går i gang, opfordrer vi dig til at sætte dig ind i takt og tone, samt de juridiske vilkår for Digitaliser.dk.

Vi har skrevet de følgende retningslinier for at:

  • hjælpe dig til at blive en værdifuld bidragsyder til fællesskabet
  • forklare hvilken fremfærd, vi gerne vil fremme - og undgå
  • gøre hvad vi kan for at skabe en god og frugtbar atmosfære, der er respektfuld over for alle brugere, og hvor alle bidrager i en åben og konstruktiv tone.

Vi håber, at du får nytte og værdi ud af at besøge Digitalisér.dk, at du vender ofte tilbage og bliver en aktiv bruger og engageret bidragsyder. Husk, at din brug af Digitalisér.dk er underlagt disse retningslinier og vores juridiske vilkår, som du finder nedenunder.

1) Hold det fagligt, hold det professionelt

Alle indlæg bør være et positivt bidrag til fællesskabet og bør være egnede for alle brugere. Fællesskabet er åbent for alle synspunkter, der omhandler specifikke faglige debattemaer. Vi opfordrer til, at man debattere i en moden, høflig og gerne uformel tone. Men vi fjerner indhold, vi bliver opmærksomt på, der er nedsættende, stødende, obskønt, voldeligt eller på anden måde upassende. Interagér altid med andre brugere ligeså respektfuldt, som hvis du stod overfor dem i virkeligheden.

1.2) Bevar fokus

Gode bidrag hjælper hele fællesskabet med relevant, indsigtsfuld information eller rejser vigtige spørgsmål. Hvis dit indlæg rummer indhold, der er irrelevant for gruppens tema eller debattråden, bliver det muligvis fjernet.

1.3) Forstå hvornår du bør slukke for mikrofonen

Der er nogle emner, der kun ender i problemer, når man diskuterer dem. Dette handler ikke om censur, men om at der er visse ting i tilværelsen, der ikke kan ændres på hverken kort eller langt sigt og som det derfor ikke giver mening at diskutere i dette forum. Lad være med at fremføre det samme argument igen og igen i forskellige sammenhænge og debatter. Det eneste du får ud af det er, at du skræmmer folk væk og skaber en negativ stemning.

1.4) Vær ærlig, vær dig selv

Fællesskabet er ment som en platform for udveksling af ideer, information og viden mellem brugerne. Forkert, unøjagtig eller på anden vis misvisende information er generelt ikke til nogen gavn. Vær oprigtig i din deltagelse på Digitaliser.dk ved kun at bidrage med indhold du ved er sandfærdigt og som ikke giver et misvisende billede af din identitet eller faglige kvalifikationer.

1.5) Brug marketingskrudtet andetsteds; minimér støj

Digitalisér.dk drejer sig 100% om vidensdeling, idéudveksling og samarbejde, der fremmer udviklingen af det digitale Danmark. Et indlæg eller et svar med en personlig agenda er kun til gavn for den person, der skriver det - ikke fællesskabet som helhed, og uønskede reklamer tilfører kun støj til grupperne. Vær venlig at respektere fællesskabets overordnede mission ved ikke at bruge det som et marketingsværktøj, PR-værktøj eller salgskanal.

1.6) Tilføj kun dit eget, originale indhold

Hjælp os med at opretholde Digitalisér.dk's troværdighed og vær opmærksom på andres intellektuelle rettigheder ved kun at tilføje indhold du personligt har skrevet/lavet/udviklet og ellers sørg for at kreditere korrekt. Fællesskabet må ikke bruges til at distribuere uautoriserede kopier af noget ophavsretligt beskyttet materiale.

1.7) Husk dine læsere

Ren tekst kan være tvetydig og virker ofte mere uhøflig, end hvis personen stod foran dig. Ironi er ikke altid indlysende - tekst mangler ansigtsudtryk, tonefald og kropssprog. Vælg dine ord med omhu - din intention bliver muligvis opfattet forkert og du læser måske noget andet end det skribenten ønskede.

1.8) Hold øje med fællesskabet

Fællesskabet er her for at levere optimal værdi og fornøjelse for brugere som dig selv. Hvis du bemærker indhold på Digitalisér.dk, der ikke følger disse retningslinier eller vores juridiske vilkår, så send os venligst en mail eller rapportér det via Digitaliser.dk gruppen.

1.9) Bidrag til deltagelseskulturen

Giv folk skulderklap, når de fortjener det. Alle kan lide at føle sig værdsatte, specielt i et debatmiljø, der ofte kræver kompromiser. Vær med til at mægle i overophedede debatter og hjælpe samtalen videre på konstruktiv vis.

1.10) Optræd med dit rigtige navn

Vi tilskynder alle brugere til at optræde med eget navn. Digitaliseringsstyrelsen forbeholder sig ret til at slette brugere med falske navne, der er stødende eller på anden måde overtræder Digitalisér.dk's vilkår. Personer, der via deres brugerprofil, foregiver at være en anden person vil blive slettet øjeblikkeligt, når Digitaliseringsstyrelsen bliver opmærksom på dette.

3) Spørgsmål og svar

Q: Hvem har ophavsret til indhold i grupperne på Digitalisér.dk?
A: Ifølge Lov om ophavsret tilhører værker (litterære eller edb-programmel) ophavsmanden. Ved at udgive et værk på Digitalisér.dk giver ophavsmanden alle tilladelse til gratis at bruge værket (brugsret).

Q: Hvem ejer data på Digitalisér.dk?
A: Alle data tilhører den gruppe, som det optræder hos. Ved at uploade data til Digitalisér.dk giver du tilladelse til at Digitaliseringsstyrelsen bevarer en kopi af disse og gør dem tilgængelige under de til enhver tid gældende vilkår med mindre andet angives. Data som er klassificeret som 'godkendt' må ikke gøres utilgængelige.

Q: Hvilke elementer må genbruges?
A: Al tekst og brugergenereret indhold må kopieres. Grafiske elementer udenfor grupperne må ikke bruges i kommerciel sammenhæng undtaget i forbindelse med redaktionel omtale af Digitalisér.dk. Det drejer sig eksempelvis om Digitalisér.dk's logo m.m.

Q: Hvem har ansvaret for indhold på Digitalisér.dk?
A: Alt brugergenereret indhold er ejet af en gruppe som har ansvar for at det overholder dansk lov. Digitaliseringsstyrelsen fraskriver sig ethvert ansvar for ulovligt eller anstødeligt indhold i grupperne på Digitalisér.dk og for tab eller omkostninger som følge af anvendelse af Digitalisér.dk, men forbeholder sig ret til at slette indhold som ikke overholder vilkårene for brug.

Q: Hvordan angiver jeg Digitalisér.dk som kilde?
A: Du bør angive den juridiske person eller gruppe som ejer det pågældende materiale, og i alle tilfælde skal du angive Digitalisér.dk. I nogle tilfælde er det desuden hensigtsmæssigt at angive den fulde adresse (dybt link)

Q: Hvem kan se mine personoplysninger?
A: Ingen andre brugere kan se din email-adresse uden dit samtykke. Øvrige personoplysninger vil være synlige for andre brugere. Digitaliseringsstyrelsen videregiver ingen personoplysninger til tredjepart og følger i øvrigt Persondataloven.

Q: Må jeg annoncere for min virksomheds nye produkt på Digitalisér.dk?
A: Nej. Det er ikke tilladt at annoncere og reklamere for produkter på Digitalisér.dk.

Q: Må jeg angive, hvilke tjenesteydelser min virksomhed kan levere til en ressource?
A: Ja. I visse tilfælde er det i orden at angive, at man kan levere en tjenesteydelse til en ressource på Digitalisér.dk. Det gælder eksempelvis, hvis man beskriver hvilke services, man kan levere til en softwareressource i Softwarebørsens netværk. I så fald skal man nøje specificere, hvori servicen består og hvorledes den kan opnås.