Loading…
Tilbage

Geoservicen


14-02-2011 14:53:57

Geoservicen udstiller geokodede danske adresser, vejnavne, postnumre, kommuner, regioner, politikredse, sogne, retskredse samt opstillingskredse. Derudover tilbyder Geoservicen koordinattransformation mellem ETRS89, det koordinatsystem som de danske myndigheder anvender, og WGS84, som er det koordinatsystem, som de fleste GPS’ere og de gratis korttjenester, som f.eks. Google maps, anvender.

Formålet med Geoservicen er at gøre det lettere for ikke-geokyndige at anvende myndighedernes geokodede data i egne it-løsninger. Det kan være til mashups, GPS mobil apps, datavalidering, adressesøgning mm. Geoservicens funktionalitet tilbydes via et web API, som du kan anvende i dine it-løsninger. 

Filer og referencer

Titel Type
Geoservicen Ekstern reference
Profilbillede

Bus stops and zones

Emanuele Zattin

Hello,

it would be lovely if queries public transport stops also provided the zone (or zones) the stop belongs to. That would avoid a lot of extra queries.

Is it in any way possible?

Basically I'm tryng to write a small application that would help social workers (and my girlfriend in particular) to do some specific tasks in minutes instead of hours.

Hello Emanuele

I can see the need for the feature, however we have not planned any further development for the service in the near future.

/morten

Profilbillede

Hvor mange opslag må man lave - eller mulighed for lokal opslag?

John Hansen

Jeg vil meget gerne gøre brug af reverse geokodning, så jeg kan finde de veje jeg har kørt på med min GPS tracker. F.eks. har jeg over 10.000 GPS punkter (og der kommer mange flere) men hvor mange web-opslag må jeg lave hos jer dagligt/ugentligt?

Eller er der en mulighed for at man kan lave reverse geokodning lokalt (enten via PHP/Javascript eller ..)?

Hej John

Undskyld det sene svar, skulle lige tilbage fra ferie :-)

Der er er ikke nogen grænse for hvor mange opslag du må lave!

Den mængde data du beskriver er ikke uvant for vores service. Hvis du laver opslag i tråde, vil jeg sætte pris på at du ikke laver flere end ca. 100 samtidige tråde.

/m

Profilbillede

Ejendomsnummer vs. Moderejendomsnummer

Keld Sørensen

Hvis man søger på adressen for en ejerlejlighed  returnerer jeres Geoservice moderejendomsnummer men i feltet ejendomsnummer, det betyder at man faktisk ikke er klar over at det ikke er ejendomsnummer for den givne ejerlejlighed man får returneret, er det ikke muligt at returnere BÅDE moderejendomsnummer og den enkelte lejligheds ejendomsnummer??

Hej keld

Geoservicen indeholder alene de såkaldte adgangsadresser, dvs. adgangen til en bygning e.l. fra gadeplan: Vejnavn, husnummer, postnummer. Enhedsadresser, der angiver beliggenheden af entredøre o.l. inde i en bygning v.hj.a. etage- og dørbetegnelse, findes ikke i Geoservicen. Geoservicen kan derfor ikke levere ejendomsnumre for f.eks. ejerlejligheder.

Mvh.

Finn