Loading…
Tilbage

Anbefaling vedrørende håndtering af store dokumenter


07-03-2011 14:56:51

Der er i NemHandel en anbefalet grænse på dokumentstørrelsen på 10 MB i en RASP forsendelse (justeret november 2015). Hvis dokumenter holdes under 10 MB, kan de med sikkerhed sendes til alle NemHandel modtagere, uanset hvilken version af RASP modtageren anvender og uafhængig af servernes kapacitet. Hovedparten af NemHandelsmodtagerne kan dog i dag håndtere 25 MB, så det vil i langt de fleste tilfælde være muligt.

Det er også muligt at sende væsentlig større dokumenter via RASP, men det vil oftest kræve lokale tilpasninger af modtageservices, timeouts og evt. opgradering af serverkapacitet.

Vedlagt nogle store eksempelfiler med og uden vedhæftninger (hhv. binary og manyLines), som man er velkomne til at teste med. Grunden til de 2 typer er, at filer som er store pga. binære vedhæftninger er hurtige at schematronvalidere, modsat dem som er store pga. rigtig mange linjer.

Digitaliseringsstyrelsen anbefaler dog ikke at anvende RASP til forsendelse af meget store filer (typisk over 200 MB). Hertil anbefales andre protokoller f.eks. FTP eller SFTP.

Filer og referencer

Titel Type
Large_files_binary.zip application/octet-stream
Large_files_manyLines.zip application/octet-stream