Borger.dk – Release på borger.dk – indhold i R29

Publiceret 12-12-2023

Kære alle

Release 29 af borger.dk blev gennemført i går som planlagt og redaktørmiljøet er igen åbent.

I forbindelse med releasen er følgende blevet implementeret på borger.dk.

Release af borger.dk:

Mit Overblik – Ny samlet indgang til ’Betalinger og gæld’

På Mit Overblik på borger.dk har der fra forsiden hidtil været 2 separate indgange til henholdsvis ’Betalinger’ og ’Gæld’. De to bliver nu slået sammen til den nye indgang ’Betalinger og gæld’. Det sker samtidig med, at Udbetaling Danmark overgår til at udstille gæld på samme måde som kommunerne, så borgerne nu kan se gæld fra både Udbetaling Danmark og kommunerne på én og samme liste.

Udbetaling Danmark udstiller gæld til borgere på en række områder, fx familieydelser, pension, boligstøtte mv.

 

Borger.dk og Life in Denmark – Redesign af emneforsider og oversigtssider

I forbindelse med R28 blev forsiden på borger.dk og Life in Denmark redesignet. Med R29 følger et redesign af emneforsider og oversigtssider på borger.dk og lifeindenmark.dk, så disse underliggende sidetyper får samme visuelle udtryk som forsiden. Der skabes dermed en ensartet visuel identitet og genkendelighed på tværs af portalens sidetyper. Fx er de runde former fra borger.dk-logoet genbrugt i hjørnerne af de forskellige bokselementer (fx fokusfelter og genveje).

 

Borger.dk og Life in Denmark – Redesign af søgefelt i mobilvisning og forbedret funktionalitet

Menuens søgefelt får samme design og funktionalitet som forsidens søgefelt. Det gøres for at sikre en mere ensartet brugeroplevelse på tværs og samtidig optimere søgefeltets funktionalitet på mobilen.

Borger.dk – Webtilgængelighedsforbedringer

I forbindelse med R29 bliver en række mindre webtilgængelighedsforbedringer implementeret til gavn for skærmlæserbrugere.

  • Forbedring af tilgængelighed for indkomsttabel

På Mit Overblik-siden ’Indkomst’ tilføjes en aria-label (kun tilgængelig for skærmlæserbrugerne), der indikerer, at feltet er tomt. For seende brugere er dette visualiseret med en bindestreg.

  • Tilføjelse af caption-tag på sorterbare tabeller

For skærmlæserbrugere gøres det mere tydeligt, at tabeller er sorterbare.

  • Nyt format til table-footer

Antal rækker i tabeller opdateres til korrekt visning for skærmlæsere, så det læses korrekt på sider med mulighed for at vise flere - ”Viser x af y” samt ”Hent flere”.

***

Venlig hilsen
Borger.dk